Marker Wadden
Marker Wadden

Marker Wadden

vergezicht over een nieuw natuurgebied

opdrachtgever Vista landschapsarchitectuur en stedenbouw
jaar 2015

In het Markermeer creërt Boskalis in samenwerkingsverband met Natuurmonumenten, Rijksoverheid en provincie Flevoland in de aankomende jaren een nieuw natuurgebied: de Marker Wadden. Steile oevers en diep troebel water zorgen er nu voor dat er in het Markermeer nauwelijks waterplanten, schelpdieren, vissen voorkomen. De aanleg van de Marker Wadden gaat er voor zorgen dat de gebrekkige natuurkwaliteit van het Markermeer zal verbeteren.

In samenwerking met Vista landschapsarchitectuur en stedenbouw maakte XKP visual engineers in opdracht van Boskalis deze animatie over het toekomstige natuurgebied. De animatie bestaat uit drie delen; een introductie van het ontwerp, uitleg over de ontginningsstructuur en een vooruitzicht in de toekomstige beleving van bezoekers aan de Marker Wadden.

XKP maakte op basis van hoogtekaarten, schetsen en 3D modellen van Vista een nieuw digitale omgeving dat aangekleed werd met 3D modellen van de flora en fauna die straks op de Marker Wadden te vinden zullen zijn. Een rustige voice-over ondersteunt de animatie met uitleg en beschrijvingen. De animatie neemt je mee en laat je met de brandganzen naar de Marker Wadden vliegen. De animatie laat niet alleen zien hoe het gebied er in de toekomst uit zal zien maar legt ook uit hoe het aangelegd zal worden.