Verdubbeling N244
Verdubbeling N244
Verdubbeling N244

Verdubbeling N244

Tracé informatie Kaart - locatie gebonden visualisaties

Tracé Informatie Kaart - TiK http://media.xkp.nl/N244/
opdrachtgever Provincie Noord Holland
project lead Maarten Krijger
jaar 2014

De verdubbeling van de N244 tussen de A7 en de N247 vergroot de verkeersveiligheid en bereikbaarheid in de omliggende gemeenten, Purmerend, Zeevang, Edam/Volendam en Beemster. Naast de verdubbeling van de rijbanen worden er nieuwe turborotondes, een nieuw spoorviaduct, een PnR terrein en twee nieuwe kruispunten voor de aansluiting op de A7 gerealiseerd.

In opdracht van de Provincie Noord-Holland maakte XKP een TiK, een Tracé interactie Kaart. De basis van de applicatie is een luchtfotokaart waarop de toekomstige situatie rond het tracé en alle nieuwe aansluitingen in beeld is gebracht. De kaart heeft zo'n hoog detail niveau dat er ingezoomd kan worden op alle delen van het tracé. Wanneer je dit doet krijg je de mogelijkheid om verschillende visualisatie zoals verkeerssimulaties, fotomontages en animaties te openen die een beeld geven van het deel waarop je bent ingezoomd. 

Door het monteren van de toekomstige situatie in luchtfoto's van de bestaande situatie krijg je de mogelijkheid om de twee met elkaar te vergelijken. Dit zorgt voor herkenbaarheid van de omgeving maar geeft gebruikers ook snel inzicht in de geplande aanpassingen. Door de verschillende visualisaties op de kaart te plaatsen worden deze locatie gebonden en zijn de visualisaties makkelijker te koppelen aan de verschillende locaties.