Recent Work

A16 Rotterdam

Tracé Informatie kaart

De A16 Rotterdam wordt vanaf 2019 aangelegd aan de noordrand van de stad. De nieuwe weg doorkruist vier gebieden; Polder, Intermezzo, Bos en Rotte en Stedelijk.

In opdracht van Rijkswaterstaat maakte XKP een Tracé Informatiekaart van de 11 kilometer lange nieuwe weg. De panorama’s vanuit de lucht en op ooghoogte laten goed zien hoe de weg wordt ingepast in de omgeving en welke maatregelen Rijkswaterstaat in elk van de gebieden neemt om overlast te voorkomen.

Noordelijke Randweg Utrecht

Projectanimatie

De Noordelijke Randweg Utrecht gaat op de schop. De gemeente Utrecht wil dat het verkeer beter doorstroomt omdat sluipverkeer nu veel overlast veroorzaakt in de omringende wijken.

De animatie voor de NRU geeft uitleg over de noodzaak van de aanpassingen en laat zien wat de plannen zijn. Korte animaties leggen uit hoe het doorgaande verkeer straks ongehinderd door kan rijden. Voor de animatie zijn luchtopnames gemaakt waarin de toekomstige situatie is ingepast. De film-inpassingen zorgen voor een herkenbaar beeld.

CO₂ opvangen en opslaan in de Rotterdamse haven

Uitleganimatie

Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN werken samen aan een plan om de CO₂-uitstoot van de industrie in de Rotterdamse Haven te verzamelen en op te slaan in een leeg gasveld in de Noordzee.

XKP maakte een korte animatie die uitlegt wat het plan inhoudt en waarom de toepassing van Carbon Capture & Storage hard nodig is. De animatie is gepubliceerd bij het nieuwsbericht over de afronding van de haalbaarheidstudie en is daarna door verschillende media, waaronder het acht uur journaal, gebruikt bij de berichtgeving over het plan.

clients
RijkswaterstaatEBNTOMTOMProvincie Noord-BrabantMampaeyBoskalisVTTIBayardsNatuur & MilieuProvincie Noord-HollandProvincie Zuid-HollandProvincie UtrechtProvincie FlevolandProvincie OverijsselProvincie GroningenGemeente LeidenGemeente RotterdamGemeente UtrechtRoyalhaskoning DHVOnderzoeksraad voor VeiligheidAvenue2Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
Updates

Bommen opruimen in de zee

27 mei 2019

In de Noordzee en Baltische zee liggen meer dan 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog altijd veel onontplofte explosieven, die langzaam maar zeker de zeebodem en zeewater vervuilen. Daarnaast is met de uitbreiding van het aantal windparken een veilige en onvervuilde zeebodem belangrijker dan ooit. Boskalis Hirdes EOD Services draagt daarom bij aan het oplossen van dit milieuprobleem.

XKP maakte een animatie waarin helder wordt uitgelegd hoe Boskalis met een nieuwe techniek de explosieven wil gaan veiligstellen en afvoeren. De animatie wordt intern gebruikt en bij events.

Niels Scheffer, bedankt voor de leuke opdracht en de fijne samenwerking!

Houten - Hooipolder project

25 maart 2019

Rijkswaterstaat verbreedt vanaf 2022 de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder en renoveert of vervangt alle bruggen op dit traject.

XKP visual engineers heeft in samenwerking met het Rijkswaterstaat projectteam een animatie geproduceerd voor omwonenden, weggebruikers en belanghebbenden. We maken hierin voor iedereen inzichtelijk wat de komende jaren gaat gebeuren op het traject. De animatie wordt nu ingezet tijdens informatieavonden, presentaties en op de website van Rijkswaterstaat.

Bedankt voor de fijne start van onze samenwerking, Erna Ceelen, Charlotte van den Bosch en Zandbeek!

H-vision

27 februari 2019

Blauwe waterstof voor een groene toekomst!

In het project H-vision onderzoeken 16 partijen, waaronder ShellPort of Rotterdam en Gasunie, de haalbaarheid van de productie en toepassing van blauwe waterstof. Hiermee kan de CO2 uitstoot al snel drastisch worden verlaagd.

Wij zijn er trots op om deze animatie te maken. Susan Kimkes, Bert Regeer en Bianca Boverhoff, bedankt voor de fijne samenwerking tot nu toe op dit prachtige project.

North Sea Energy Program!

7 januari 2019

Met trots kunnen wij aankondigen dat we partner zijn in het North Sea Energy Program!
North Sea Energy is een onderzoeksprogramma dat gericht is op het verder ontwikkelen van kansen voor de energietransitie die ontstaan bij het maken van slimme koppelingen tussen offshorewindenergie en gasinfrastructuren.

XKP zal bijdragen leveren aan alle visuele uitingen in het project. Als eerst gaan we aan de slag met het verbeteren van de bestaande North Sea Energy Atlas. We kijken uit naar de plezierige samenwerking met alle partners!