Recent Work

A16 Rotterdam

Tracé Informatie kaart

De A16 Rotterdam wordt vanaf 2019 aangelegd aan de noordrand van de stad. De nieuwe weg doorkruist vier gebieden; Polder, Intermezzo, Bos en Rotte en Stedelijk.

In opdracht van Rijkswaterstaat maakte XKP een Tracé Informatiekaart van de 11 kilometer lange nieuwe weg. De panorama’s vanuit de lucht en op ooghoogte laten goed zien hoe de weg wordt ingepast in de omgeving en welke maatregelen Rijkswaterstaat in elk van de gebieden neemt om overlast te voorkomen.

Noordelijke Randweg Utrecht

Projectanimatie

De Noordelijke Randweg Utrecht gaat op de schop. De gemeente Utrecht wil dat het verkeer beter doorstroomt omdat sluipverkeer nu veel overlast veroorzaakt in de omringende wijken.

De animatie voor de NRU geeft uitleg over de noodzaak van de aanpassingen en laat zien wat de plannen zijn. Korte animaties leggen uit hoe het doorgaande verkeer straks ongehinderd door kan rijden. Voor de animatie zijn luchtopnames gemaakt waarin de toekomstige situatie is ingepast. De film-inpassingen zorgen voor een herkenbaar beeld.

CO₂ opvangen en opslaan in de Rotterdamse haven

Uitleganimatie

Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN werken samen aan een plan om de CO₂-uitstoot van de industrie in de Rotterdamse Haven te verzamelen en op te slaan in een leeg gasveld in de Noordzee.

XKP maakte een korte animatie die uitlegt wat het plan inhoudt en waarom de toepassing van Carbon Capture & Storage hard nodig is. De animatie is gepubliceerd bij het nieuwsbericht over de afronding van de haalbaarheidstudie en is daarna door verschillende media, waaronder het acht uur journaal, gebruikt bij de berichtgeving over het plan.

clients
RijkswaterstaatEBNTOMTOMProvincie Noord-BrabantMampaeyBoskalisVTTIBayardsNatuur & MilieuProvincie Noord-HollandProvincie Zuid-HollandProvincie UtrechtProvincie FlevolandProvincie OverijsselProvincie GroningenGemeente LeidenGemeente RotterdamGemeente UtrechtRoyalhaskoning DHVOnderzoeksraad voor VeiligheidAvenue2Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
Updates

H-vision

27 februari 2019

Blauwe waterstof voor een groene toekomst!

In het project H-vision onderzoeken 16 partijen, waaronder ShellPort of Rotterdam en Gasunie, de haalbaarheid van de productie en toepassing van blauwe waterstof. Hiermee kan de CO2 uitstoot al snel drastisch worden verlaagd.

Wij zijn er trots op om deze animatie te maken. Susan Kimkes, Bert Regeer en Bianca Boverhoff, bedankt voor de fijne samenwerking tot nu toe op dit prachtige project.

North Sea Energy Program!

7 januari 2019

Met trots kunnen wij aankondigen dat we partner zijn in het North Sea Energy Program!
North Sea Energy is een onderzoeksprogramma dat gericht is op het verder ontwikkelen van kansen voor de energietransitie die ontstaan bij het maken van slimme koppelingen tussen offshorewindenergie en gasinfrastructuren.

XKP zal bijdragen leveren aan alle visuele uitingen in het project. Als eerst gaan we aan de slag met het verbeteren van de bestaande North Sea Energy Atlas. We kijken uit naar de plezierige samenwerking met alle partners!

De Rijke Noordzee

10 december 2018

Stichting De Noordzee en Natuur & Milieu starten een uniek project voor het versterken van onderwaternatuur in windparken: De Rijke Noordzee. De rijke Noordzee maakt gebruik van unieke omstandigheden die windparken bieden voor onderwaternatuur.
 
Samen met onze opdrachtgevers zijn we er in geslaagd, om de droom van een rijke onderwater natuur in de Noordzee van tekst om te zetten naar mooie heldere beelden die tot ieders verbeelding spreken.
 
De beelden hebben er voor gezorgd dat het item heel goed is opgepakt door de media. We zijn er dan ook  erg trots op dat de animatie  te zien was op het NOS Journaal en twee visuals gebruikt zijn voor een groot artikel in Het Parool. 
 
Natuur & Milieu en Stichting De Noordzee bedankt voor de fijne samenwerking!

VR-Game zorgt voor drukke stand van Smit Salvage B.V. / Boskalis op Posidonia 2018.

28 juni 2018

Van 4 tm 8 juni vond in Athene de beurs Posidonia plaats. Om bezoekers de dynamische wereld van SMIT Salvage echt te laten ervaren werden ze uitgedaagd om de door ons gemaakte VR-game te spelen.

In het spel moeten spelers punten verdienen door, vanaf een sleepboot, te assisteren bij het het blussen van een grote brand aan boord van een containerschip. De speler die de brand als beste blust, komt boven aan op het scoreboord te staan.

Het verslaan van de hoogste score wordt zo een uitdaging voor andere spelers. Dit zorgde op de beurs voor een drukke stand met stopping power!