UPDATES

PosHYdon project

24 februari 2020

Het Q13a platform van Neptune Energy is het eerste volledig geĆ«lektrificeerde olie- en gasplatform in de Nederlandse Noordzee. Tijdens het PosHYdon pilot project gaat Neptune Energy hier samen met TNO en  Nexstep groene waterstof produceren uit zeewater.

XKP maakte een animatie om uit te leggen wat de pilot precies inhoudt en hoe deze kan bijdragen aan een bredere adoptie van waterstof in Nederland. De animatie is gebruikt voor externe communicatie en is door diverse nationale en internationale media opgepikt.

Webinar - Bereik je stakeholders op afstand

27 mei 2020

Kansen voor omgevingsmanagement op afstand zijn er zeker. Maar wat voor kansen zijn dit dan? En hoe bereik je Ć¼berhaupt je stakeholders op afstand? Deze thema's werden besproken tijdens ons webinar 'Bereik je stakeholders op afstand'. Hierin gaven we het woord aan omgevingsmanagers van onze opdrachtgevers TenneT, Hoogheemraadschap van Rijnland en Rijkswaterstaat, waarbij zij hun ervaringen omtrent online omgevingsmanagement met ons deelden.

380 kV-verbinding van Eemshaven naar Vierverlaten

4 juni 2020

Voor iedereen die wil weten hoe de nieuwe 380 kV-verbinding van Eemshaven naar Vierverlaten er over een paar jaar bijstaat, is er nu de virtuele atlas van het project.
Deze projectatlas neemt de gebruiker letterlijk in vogelvlucht mee van de huidige - naar de eindsituatie van de nieuwe verbinding (en met de bestaande 220 kV-verbinding afgebroken).
Ook opgenomen in de projectatlas zijn de voorgestelde landschapsmaatregelen zoals die zijn overeengekomen tussen ministerie van Economische Zaken, TenneT en Provincie Groningen.

XKP visual engineers is er trots op om dit in samenwerking met Matthijs Coops en Martijn Spoolder gemaakt te hebben. Bedankt voor de fijne samenwerking en goed teamwerk!

Bekijk hier de projectatlas 380 kV-verbinding van Eemshaven naar Vierverlaten.