UPDATES

Introductie MPSV, de Zwerver I

18 november 2019

HvS Dredging Support neemt binnenkort zijn nieuwe multipurpose schip in gebruik, de Zwerver I. Met dit schip kan HvS de offshore markt nog beter bedienen, bijvoorbeeld met de reparatie van onderzeekabels, het verwijderen van niet-ontplofte explosieven of het graven van kabelsleuven in de zeebodem.

XKP visual engineers maakte een animatie ter introductie van de Zwerver I. Hierin worden de belangrijkste specificaties en een aantal concrete toepassingen belicht. De animatie is gepresenteerd op het Offshore Energy Event 2019.  

Lillebælt Crossing project

6 februari 2020

In 2020 legt Boskalis Offshore Subsea Contracting BV een nieuwe 36-inch gaspijpleiding aan in opdracht van de Deense netbeheerder Energinet TSO Gas. De vier kilometer lange pijpleiding zal door de Deense Lillebælt lopen, tussen Jutland en het eiland Funen

XKP visual engineers maakte een animatie waarin het bouwproces in heldere stappen wordt uitgelegd. De animatie is tijdens de tenderfase gebruikt voor presentaties en publicaties. Ook tijdens de realisatiefase zal de animatie worden ingezet.

PosHYdon project

24 februari 2020

Het Q13a platform van Neptune Energy is het eerste volledig geëlektrificeerde olie- en gasplatform in de Nederlandse Noordzee. Tijdens het PosHYdon pilot project gaat Neptune Energy hier samen met TNO en  Nexstep groene waterstof produceren uit zeewater.

XKP maakte een animatie om uit te leggen wat de pilot precies inhoudt en hoe deze kan bijdragen aan een bredere adoptie van waterstof in Nederland. De animatie is gebruikt voor externe communicatie en is door diverse nationale en internationale media opgepikt.

CDG systeem

30 maart 2020

Bakker Sliedrecht heeft als eerste een powerplant beveiliging systeem ontwikkeld dat de dieselgeneratoren van DP 2/3 dual fuel schepen beschermt tegen storingen en blackouts. Het CDG-beveiligingssysteem zorgt daarnaast voor een efficiënter brandstofgebruik en minder stikstofuitstoot.

XKP visual engineers maakte een animatie waarin de voordelen van het CDG-systeem helder uiteen worden gezet. De animatie is voor het eerst vertoond tijdens Europort 2019 en wordt ingezet voor marketingdoeleinden.  

De Pulse

9 april 2020

IHC IQIP heeft met de PULSE een nieuw dempsysteem ontwikkeld voor hydraulische heihamers op zee. Het systeem verlaagt de geluidsproductie tijdens het heien en beschermt daarmee het zeeleven. De PULSE is genomineerd voor de innovatie award tijdens de Offshore Energy 2019 beurs.

XKP maakte een animatie over de werking van de PULSE en de voordelen van het systeem. De animatie is voor het eerst getoond tijdens Offshore Energy 2019 en wordt ingezet voor externe communicatie.

Webinar - Bereik je stakeholders op afstand

27 mei 2020

Kansen voor omgevingsmanagement op afstand zijn er zeker. Maar wat voor kansen zijn dit dan? En hoe bereik je überhaupt je stakeholders op afstand? Deze thema's werden besproken tijdens ons webinar 'Bereik je stakeholders op afstand'. Hierin gaven we het woord aan omgevingsmanagers van onze opdrachtgevers TenneT, Hoogheemraadschap van Rijnland en Rijkswaterstaat, waarbij zij hun ervaringen omtrent online omgevingsmanagement met ons deelden.

380 kV-verbinding van Eemshaven naar Vierverlaten

4 juni 2020

Voor iedereen die wil weten hoe de nieuwe 380 kV-verbinding van Eemshaven naar Vierverlaten er over een paar jaar bijstaat, is er nu de virtuele atlas van het project.
Deze projectatlas neemt de gebruiker letterlijk in vogelvlucht mee van de huidige - naar de eindsituatie van de nieuwe verbinding (en met de bestaande 220 kV-verbinding afgebroken).
Ook opgenomen in de projectatlas zijn de voorgestelde landschapsmaatregelen zoals die zijn overeengekomen tussen ministerie van Economische Zaken, TenneT en Provincie Groningen.

XKP visual engineers is er trots op om dit in samenwerking met Matthijs Coops en Martijn Spoolder gemaakt te hebben. Bedankt voor de fijne samenwerking en goed teamwerk!

Bekijk hier de projectatlas 380 kV-verbinding van Eemshaven naar Vierverlaten.